Beste robotstofzuiger 2021

Beste Robotstofzuiger 2021 – Top 5

/ / Beste Robotstofzuiger 2021 – Top 5
Top 5 Robotstofzuigers 2021 Beste Robotstofzuiger 2021 Blog Top 5

Beste Robotstofzuiger 2021

Ben jij op zoek naar de Beste Robotstofzuiger 2021? Dan ben je bij Robotstofzuiger-info aan het juiste adres. In deze blog vindt je een overzicht van de beste Robotstofzuiger van dit moment, oftewel de beste Robotstofzuiger van 2021. Om de beste Robotstofzuiger voor jou te vinden is het belangrijk te weten wat je van je Robotstofzuiger verwacht. Verwacht je een Robotstofzuiger die geschikt is voor dierenharen, of verwacht je een Robotstofzuiger die qua prijs-kwaliteit goed scoort, zoals de Medion Robotstofzuiger? In dit artikel bespreken wij de Robotstofzuigers die het meest worden gekocht door consumenten.

Beste Robotstofzuiger 2021

Beschikbaar bij:

Pluspunten

Minpunten

2. Neato Botvac D7 Connected

Gemiddelde beoordeling: 8,4
4.2/5
Beste Robotstofzuiger 2021

Beschikbaar bij:

Pluspunten

Minpunten

3. Ecovacs Deebot OZMO 950

Gemiddelde beoordeling: 9,1
4.6/5
Beste Robotstofzuiger 2021

Beschikbaar bij:

Pluspunten

Minpunten

4. Eufy by Anker Robovac 35C

Gemiddelde beoordeling: 8,4
4.2/5
Beste Robotstofzuiger 2021

Beschikbaar bij:

Pluspunten

Minpunten

5. AEG RX9-2-4STN

Gemiddelde beoordeling: 8,1
4.1/5
Beste Robotstofzuiger 2021

Beschikbaar bij:

Pluspunten

Minpunten

Selectie van beste Robotstofzuiger 2021 (februari) door de redactie

De redactie van Robotstofzuiger-info.nl heeft de bovenstaande Robotstofzuigers onder andere geselecteerd op de onderstaande functionaliteiten. Hierover verder meer.

Functionaliteiten Beste Robotstofzuiger 2021

Verschillende robotstofzuiger hebben verschillende functies. Onze redactie heeft de belangrijkste functies voor je geselecteerd, zodat je goed geinformeerd bent alvorens het maken van een keuze voor jouw beste Robotstofzuiger.

Navigatie Beste Robotstofzuiger 2021

Een robotstofzuiger doet zijn werk automatisch. Yes! De robotstofzuiger moet echter wel weten waar hij zich bevindt. Dat doet hij middels via ingebouwde sensoren die de navigatie verzorgen. Er zijn verschillende soorten navigatie. Hoe beter de navigatiesoort, hoe efficienter de robotstofzuiger je huis kan schoonmaken. Robotstofzuiger navigeren meestal met infrarood, ultrasone sensoren, lasers en camera´s. Het is van de prijs afhankelijk over welke navigatiemethode de robotstofzuiger beschikt. Zo beschikken de goedkopere robotstofzuigers (€100,- tot € 200,- veelal alleen over infrarood, en beschikken de duurdere robotstofzuigers (€ 400,- +) over meerdere navigatiemethoden.

Objectdetectie en botsingen Robotstofzuiger 2021

Omgevingssensoren maken vaak al deel uit van de navigatie, maar objectdetectie is toch een aparte vermelding waard. Goedkope robotstofzuigers hebben vaak alleen botsdetectie, en rijden dus overal tegenaan. De betere modellen kunnen ook afstand detecteren en zullen tijdig afremmen of uitwijken indien mogelijk. Zo voorkom je dat je robot stofzuiger kwetsbare objecten omrijdt. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld ultrasone sensoren, om ook doorzichtige obstakels (zoals een glazen deur) op tijd te ‘zien.’ Soms is er een speciale modus beschikbaar om extra voorzichtig te zijn bij objecten. De beste Robotstofzuiger beschikken veelal over deze meer geavanceerde systemen.

Schoonmaakprestaties per Beste Robotstofzuiger 2021

De schoonmaakprestaties van de beste Robotstofzuiger 2021 komen voor een belangrijk deel door de zuigkracht, maar dat zegt niet alles. Verkijk je dus niet op de zuigkracht uitgedrukt als een getal in Pa. Het kan ook heel goed helpen als er speciale, efficiënte borstels op de robotstofzuiger zitten. En de zuigkracht kan nog zo hoog zijn, als er geen goede zijborstels aanwezig zijn om vuil uit de hoeken te halen, of ze kunnen er door een gebrekkig ontwerp niet bij, dan blijven de hoeken toch vies. De prestaties van de bovenstaande robotstofzuiger Top 5 zijn allemaal goed tot zeer goed.

Filtering en stofallergie Beste Robotstofzuiger 2021

Een stofzuiger zuigt lucht aan met stof erin en blaast schone lucht terug. Dat is bij een Robotstofzuiger niet anders. De lucht in een stofzuiger wordt gefilterd door speciaal materiaal, dat speciaal is ontworpen om de fijnste stofdeeltjes en allergenen tegen te houden. De modellen in de Top 5 beste robotstofzuiger 2021 zijn allemaal voorzien van een luchtfilter van hoge kwaliteit. Vaak voldoen deze aan een EPA- of HEPA-norm, speciale industriestandaarden voor luchtfilters. Daardoor zijn de bovenstaande beste Robotstofzuigers zeer geschikt voor mensen met een stofallergie.

Toepassing Beste Robotstofzuiger 2021

Hoe goed een robotstofzuiger is, hangt ook af van hoe je hem in wilt zetten. Als je alleen maar gladde vloeren hebt, zal een Robotstofzuiger met dweilfunctie, c.q. een dweilrobot, het vaak beter doen. Maar op een tapijt helpen speciale borstels en een turbomodus weer meer. Speciale vermelding verdienen ook dierenharen. Als je een huisdier hebt, is het extra belangrijk dat de schoonmaakrobot de dierenharen altijd goed kan opzuigen. De beste Robotstofzuiger die je in de bovenstaande Top 5 vindt, zijn allemaal geschikt voor laagpolig tapijt, gladde vloeren en dierenharen.

Bediening Beste Robotstofzuiger 2021

De een wil juist zo min mogelijk hoeven doen aan het bedienen van een robotstofzuiger. Een ander raakt weer niet uitgekeken op alle extra instellingen en menu’s in een bijbehorende app. Maar ook als de startknop voor jou al genoeg is, kun je gaandeweg in de gaten krijgen dat een weekschema programmeren toch ook wel erg handig is. En als je bent uitgekeken op alle uitgebreide statistieken, is het soms ook fijn de smartphone aan de kant te leggen en je robotstofzuiger met de afstandsbediening te besturen. Er zijn genoeg opties aan bedieningsgemak om precies te doen wat jij wilt met de robotstofzuiger. Niets meer en niets minder.

Opladen en accu Robotstofzuiger 2021

Een robotstofzuiger met docking station is verreweg het handigst. Er zijn ook toestellen die je met de hand moet opladen. Die moet je dus zelf zien te vinden na het stofzuigen. Als er een docking station is, rijdt de robotstofzuiger daar zelf heen om zich op te laden. De snoerloze stofzuigers in de bovenstaande lijst van beste robotstofzuigers hebben allemaal een docking station en laden zichzelf op als de batterij bijna leeg is. Sommige kunnen onthouden waar ze waren met schoonmaken en verder gaan als de accu weer vol is. Anderen moeten opnieuw beginnen na het opladen.

Onderhoud en accessoires Robotstofzuiger

Tot slot. Een geheel onderhoudsvrije robotstofzuiger bestaat niet. Ook de beste robotstofzuigers als opgenomen in de bovenstaande lijst van Top 5 beste robotstofzuiger 2021, ontkomen niet aan het regelmatig legen van de stofbak, het reinigen van de borstels en het schoonmaken van de filters. Wat wel een verschil is, is dat sommige modellen erg compleet geleverd worden met reserveborstels en filters, en/of een hulpstuk om het schoonmaken van de borstels te vergemakkelijken. Voor de modellen in de top 5 beste Robotstofzuigers 2021 zijn reserve-onderdelen makkelijk te verkrijgen en zijn de borstels gemakkelijk schoon te maken.

Andere Robotstofzuigers:

De Robotstofzuigers in deze lijst voornamelijk Robotstofzuigers van gespecialiseerde merken in domotica. Ook zijn er Robotstofzuigers van andere merken. Denkt u hierbij aan:

  • Medion Robotstofzuigers
  • Xiaomi Robotstofzuigers
  • Vileda Robotstofzuigers
  • LG Robotstofzuigers
  • Dirt Devil Robotstofzuigers

Enkele van de bovenstaande modellen worden besproken in onze blogpost Goedkope Robotstofzuigers.

Similar Posts